Cum să promovezi o cultură a învățării continue

de | nov. 16, 2023

Achizițioarea și păstrarea talentelor poate fi dificilă pentru multe întreprinderi, chiar și în cele mai bune vremuri. Fără îndoială, acești ani post-pandemici au accentuat provocările în materie de resurse umane din cauza tuturor tipurilor de fluctuații de pe piața muncii. Au apus zilele, cel puțin pentru moment, în care angajatorii își permit luxul de a trece prin sute de CV-uri calificate pentru a alege următorul angajat de excepție. Vestea bună este că dinamica actuală a ocupării forței de muncă îi obligă pe antreprenori să regândească modul în care abordează nu doar resursele umane, ci și întreaga cultură a companiei. 

Întreprinderile trebuie să atragă talentele potrivite. Ele trebuie să își păstreze profesioniștii și acei angajați care gândesc în perspectivă. Totodată, trebuie să construiască un mediu în care oamenii doresc să lucreze și să se dezvolte. Iar toate acestea încep prin crearea unei culturi a învățării continue. Imagini Articol blog - Cum să promovezi o cultură a învățării continue

O cultură a învățării continue este o cultură care sprijină și încurajează creșterea și dezvoltarea angajaților și le oferă acestora oportunități consistente în cadrul organizației pentru a face acest lucru. Acest lucru nu numai că face ca angajații să fie mai fericiți, mai implicați și mai mulțumiți, dar și ca afacerea să fie mai puternică, mai concentrată și mai sănătoasă. 

Potrivit Gallup’s State of the Global Workplace: 2023 Report

  • 94% dintre angajați ar rămâne mai mult timp la o companie dacă aceasta ar investi în dezvoltarea carierei lor. 
  • 40% dintre angajații cu o pregătire slabă vor părăsi compania în primul an. 
  • 86% dintre angajați consideră că este important ca angajatorii să ofere oportunități de învățare.

Cum arată învățarea continuă?

Educația și dezvoltarea angajaților pot lua mai multe forme. Cheia pentru a crea o cultură a învățării continue este să adopți o abordare multidimensională și constantă pentru a le oferi angajaților tăi formarea de care au nevoie pentru a-și îndeplini cel mai bine sarcinile actuale și instrumentele necesare pentru a se dezvolta spre următoarea funcție.

Oportunitățile de învățare în cadrul afacerii tale pot lua mai multe forme, inclusiv unele dintre cele mai cunoscute implementări de creștere a angajaților, cum ar fi:

Workshop-uri de calificare: Training care oferă angajaților oportunități de îmbunătățire a competențelor în anumite aspecte specifice ale muncii lor sau ale proceselor organizaționale.

Imagini Articol blog - Cum să promovezi o cultură a învățării continue (1) Programe de mentorat: Gruparea noilor angajați cu membri experimentați ai echipei pentru o pregătire structurată individuală, dezvoltarea competențelor și schimbul de cunoștințe.

Cursuri online și webinarii: Sunt disponibile cursuri și webinarii pe internet pentru a îmbunătăți aproape orice nevoie de perfecționare sau de dezvoltare.

Indiferent de abordările pe care le implementezi pentru a promova o cultură a învățării continue în cadrul afacerii tale, scopul este de a implica, educa și inspira angajații tăi să se dezvolte.

Ce primesc angajații de la o cultură a învățării continue?

Persoanele cu performanțe de top, precum și cei care au potențialul de a deveni astfel, își doresc cunoștințele necesare pentru a excela și a avansa în activitatea lor. Aceștia tind să aibă o dragoste înnăscută pentru învățare și sunt motivați în traiectoria lor profesională.

  1. Îmbunătățirea abilităților: Învățarea continuă le permite angajaților să fie mai buni la locul de muncă și le îmbunătățește productivitatea, sporindu-le astfel performanța și bonusurile aduse de aceasta.
  2. O cale de creștere în carieră: Oferindu-le angajaților oportunități de dezvoltare personală și profesională, le satisfaci mai bine dorințele și nevoile lor de a avea opțiuni avansate de carieră.
  3. Creșterea încrederii: Prin dobândirea de competențe noi sau îmbunătățite, angajații se simt împuterniciți în cadrul posturilor lor și mai valorizați în cadrul organizației.

Cum beneficiază companiile de o cultură a învățării continue?

Dincolo de avantajele de a avea o echipă de cursanți activi, întreprinderile culeg beneficii masive prin încurajarea unei culturi a dezvoltării profesionale.

1) Creșterea ratei de retenție a angajaților: Oferirea de oportunități de învățare crește în mod semnificativ satisfacția, implicarea și retenția angajaților, ceea ce reduce costurile de recrutare, de integrare și de formare.

2) O mai mare inovare: Angajații cărora li se oferă oportunități de învățare au tendința de a gândi mai mult și mai strategic, nu doar pentru ei înșiși, ci și pentru întreaga organizație.

3) O mai bună colaborare: O cultură a învățării promovează munca în echipă. Atunci când oamenii primesc cunoștințe, aceștia împărtășesc și transmit această experiență în întreaga organizație, ceea ce extinde exponențial raza de acțiune a know-how-ului lor nou descopnerit.

Vezi cele mai recente articole adăugate 👇

DISTRIBUIE PE